Tänään se sitten alkoi.. se pieni loma. Tai no eihän se lomaa täysin ole, kun pitää pikkumiehestä huolehtia eikä häntä saa päästää yksin minnekään, mutta ainakin erilaista puuhaa. Tänään tutkailimme Itäkeskusta harvinaisen tarkkaan ja löysin sieltä muutaman liikkeen, joista olen tosi onnellinen. Lopultakin löysin Helsingistä ompelutavrikeliikkeen. Sitä onkin etsitty vaikka sun mistä ja tuloksetta tähän päivään saakka. Nyt sain sitten ostettua yhtiä helmiä, joita tarvitsen askarteluihini. Huuh!

Niin.. Markka on siis vanha painomitta.Aiemminhan rahat perustuivat kultakantaan eli halutessaan rahojen omistaja saattoi kävellä pankkiin ja vaatia kolikoillaan tiettyä määrää kultaa. Eli joskus markalla sai 249 grammaa kultaa. Tosin aikoihin valuuttaa ei ole sidottu kultakantaan, koska rahaa on aivan liikaa suhteessa jalometalliin. Tämä teksti ei nyt ole absoluuttinen totuus, sillä olen lukenut historiaa vain huvikseni, joten tässä selityksessä voipi olla aukkoja. :)

Muutto pohjoiseen.. Nooh se tulee joskus. Käytännössä en siis tiedä ja onhan joulukuuhun vielä yli kuukausi, joten eihän vielä ole kiire tietää. Mie olen ymmärtänyt, että muutto olisi joulu-tammikuun vaihteessa, mutta varmaksi asia tulee kaiketi marraskuussa. Vielä ei olla asuntoakaan juuri katsottu.. Tosin kaksioita ja kolimioita siellä on kyllä viljalti tarjolla ainakin nyt. Toivottavasti on ensi kuussakin. Heh.

Huomenna sitten Jojensuuhun.. Siellä pitää ahkeroida, mutta aion kyllä ystäviänikin nähdä, jos heillä vain ei ole liikaa kiireitä. Pitää tätä blogia päivitellä sitten ensi viikolla taasen..