Tein sunnuntaina oikein maittavaa ruokaa ja vanhoja tuttuja raaka-aineita yhdistellen ja niistä tulikin uusi ruokalaji ja oikein maittava sellainen. Vähän apua otin jostain netissä kokkisivujen reseptistä, josta tein oman version. harmi ettei kuvaa ole mutta toivottavasti ohje toimii ilman kuvaakin kokeiltavana versiona. Ruoka upposi kyllä parempiin suihin ja mausta pidettiin kovasti.Tässäpä olisi sunnuntaisen aterian ohje.

Appelsiinikana 4 hengelle

-400g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta
-1 sipuli
-1appelsiini
-2 dl ruokakermaa
-hunajaa
-pippuria
-suolaa

Eli paista broirelin fileesuikaleet paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon sipulit, jotka saavat kuullottua sopivasti. Kun kana on kypsää, lisää purkki ruokakermaa, pieniksi paloiksi pilkottu appelsiin sekä hunaja. Sekoita ja anna hautua hetken miedolla lämmöllä. Lisää sitten pippuria ja suolaa tarvittaessa oman maun mukaan ja anna vielä hautua hetken ajan. Ruoka on todella miedon makuista, joten jos haluat potkua, niin voit lisätä muutaman tipan tabascoa tai chiliä makua antamaan. Tarjoile appelsiinikana paistetun riisin ja kasvisten kanssa.

Paistettu riisi (tästä annoksesta tuli neljän hengen annos)

-
riisiä 4 hengelle
-vettä
-1 kanaliemikuutio
-1 paprika
-1 porkkana
-1 rkl currya
-pippuria
-öljyä

Keitä riisiä niin monelle hengelle kuin haluat ruokaa tehdä. Lisää kanaliemikuutio keitinveteen. Kun riisi on valmista, anna sen jäähtyä hetki. Huuhtele paprika ja porkkanat ja suikaloi ne hyvin ohuiksi suikaleiksi. Laita paistinpannulle rypsiöljyä, johon laitat currya 1 rkl. Anna curryn maistua pannulla hetki ja ruskistua aavistuksen. Lisää tämän jälkeen suikaloidut paprika ja porkkana pannulla ja kierittele niitä curryöljyssä, jotta suikaleet maustuvat tasaisesti. Paista niitä hetki, että pehmenevät hieman. Lisää sitten riisi joukkoon ja sekoita se suikaleiden joukkoon. Halutessasi voit laittaa lisää mausteita kuten pippuria makua tuomaan.