Tein sunnuntaina oikein maittavaa ruokaa ja vanhoja tuttuja
raaka-aineita yhdistellen ja niistä tulikin uusi ruokalaji ja oikein
maittava sellainen. Vähän apua otin jostain netissä kokkisivujen
reseptistä, josta tein oman version. harmi ettei kuvaa ole mutta
toivottavasti ohje toimii ilman kuvaakin kokeiltavana versiona. Ruoka
upposi kyllä parempiin suihin ja mausta pidettiin kovasti.Tässäpä olisi
sunnuntaisen aterian ohje.
Appelsiinikana 4 hengelle
-400g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta
-1 sipuli
-1appelsiini
-2 dl ruokakermaa
-hunajaa
-pippuria
-suolaa
Eli paista broirelin fileesuikaleet paistinpannulla öljyssä. Lisää
joukkoon sipulit, jotka saavat kuullottua sopivasti. Kun kana on
kypsää, lisää purkki ruokakermaa, pieniksi paloiksi pilkottu appelsiin
sekä hunaja. Sekoita ja anna hautua hetken miedolla lämmöllä. Lisää
sitten pippuria ja suolaa tarvittaessa oman maun mukaan ja anna vielä
hautua hetken ajan. Ruoka on todella miedon makuista, joten jos haluat
potkua, niin voit lisätä muutaman tipan tabascoa tai chiliä makua
antamaan. Tarjoile appelsiinikana paistetun riisin ja kasvisten kanssa.
Paistettu riisi (tästä annoksesta tuli neljän hengen annos)
-riisiä 4 hengelle
-vettä
-1 kanaliemikuutio
-1 paprika
-1 porkkana
-1 rkl currya
-pippuria
-öljyä
Keitä riisiä niin monelle hengelle kuin haluat ruokaa tehdä. Lisää
kanaliemikuutio keitinveteen. Kun riisi on valmista, anna sen jäähtyä
hetki. Huuhtele paprika ja porkkanat ja suikaloi ne hyvin ohuiksi
suikaleiksi. Laita paistinpannulle rypsiöljyä, johon laitat currya 1
rkl. Anna curryn maistua pannulla hetki ja ruskistua aavistuksen. Lisää
tämän jälkeen suikaloidut paprika ja porkkana pannulla ja kierittele
niitä curryöljyssä, jotta suikaleet maustuvat tasaisesti. Paista niitä
hetki, että pehmenevät hieman. Lisää sitten riisi joukkoon ja sekoita
se suikaleiden joukkoon. Halutessasi voit laittaa lisää mausteita kuten
pippuria makua tuomaan.
tiistai, 26. helmikuu 2008
Kommentit