Kylläpä väsyttää. Kävin tänään yliopistolla, mutkan ja reippailin samalla 9 km. Kotiin palattuani olen ollut ihan naatti, mutta saanut sentään pyykättyä pari koneellista. Nyt pitäisi intoa olla vielä opiskeluun, mutta kun ei huvittaisi yhtään. Aina minä olen tällainen.. Kun loppusuora jo häämöttäisi, katoaa viimeinenkin into tehdä mitään opiskeluasioita ja suunnilleen hammasta purren sähellän sitten pakollisia juttuja. no pitää pakolla potkia itteä persiille, että saan taas koneistoni käyntiin ja edes jonkinlaisen innon kirjoittaa. Ensi viikolla haluaisin nimittäin tavata graduohjaajani, ja en taas haluaisi kuulla kommenttia, että hyvä työ, mutta teoria ihan keskeneräinen, joten siihen nyt panostusta. No sentään jotain iloista uutista opiskeluistani.. Tänään tuli viimeinen numeroarvosana kasvatustieteistä ja sain siitä tutkimuskurssista vitosen eli erinomaisen. Tähän numeroon on hyvä lopettaa kasvastuteiden cumu, vaikka kokonaisarvosanaa tuo numero ei  nostakaan eli cumun arvosanaksi kasvatustieteissä tulossa nelonen. Harmittavasti muutamasta kurssista pamahti kolmonen, joten ne alensivat tuota keskiarvoa, mutta en mie kyllä muutenkaan mikään huippuopiskelija ole, joten eiköhän kiitettävä ole hyvä numero pedagogisista.

Yliopistolle menoon pääsyynä oli käynti suuhygienistillä. Tulikin ihan tarpeeseen se reissu. Minulta poistettiin viime keväänä kaikki viisaudenhampaat, niin sen jälkeen käytin hammaslääkärin suosituksesta jotain desinfioivaa purskutusainetta, mikä värjäsi hampaani. Viime keväänä osa värjäymistä jo poistettiin, mutta hammasväleihin jäi vielä kellertävää väriä. Tänään sitten suuhygienisti sai poistettua tuon kellertävän päällyksen sekä hammaskiven, joten hampaani valkaistuivat normaalin näköisiksi. Ihanaa! Vähän kyllä ikeniä aristaa se käsittely vieläkin, mutta käynti oli kyllä vaivan arvoista, kun voi taas hymyillä rennommin.

Harmikseni todettiin tuolla hygienistikäynnillä, että miun syljen koostumus on sellainen, että se kerää hammaskiveä helposti. Vaikka siis olen opetellut puhdistamaan hammaslangalla hammasvälit ja harjaan hampaat aamuin illoin ei tämä auta, vaan vuosittain minun kannattaa käydä jatkossa suuhygienistillä, jotta vältetään suuremmat ongelmat. Tyhmää sinänsä. Tulee  olo, että miksikäs hoidan, jos ei sitten auta, mutta ehkäpä se auttaa kuitenkin ja hidastaa tuon hammaskiven syntymistä. Ja auttaahan harjaaminen tieten siihen, ettei reikiä tule, joten en ole luopumassa näistä tavoistani.

Kun kerta olin yliopistolla, hain taas pari kirjaa graduani varten. Toivottavasti uusia kirjoja ei enää pitäisi hakea siihen työhön, vaan selviäisin näillä vanhoilla. Ohan miulla nyttenkin varmaan joku päälle 20 kirjaa lainassa yliopiston kirjastosta, että luettavaa kyllä on. Samalla yliopistolta tarttui mukaani kesän opintotuen hakukaavake. Pitää sekin täytellä ja kirjoitella, mitä aion opiskella. Ajattelin varalta hakea  tukea kesä-elokuuksi. Jos näyttää, että tarvitsekaan kaikkia tukikuukausia, niin helpompi se tuki on perua kuin hakea uutta kuukausittain. Tenttejä ei kyllä minulle ole kesällä tulossa, mutta pitää gradu ja yksi toinen kirjoitustyö laittaa kesällä tehtäviin opintoihin. Tieten kypsyysnäytteenkin voisi laittaa.. Sehän on tavallaan koe. No pitää vielä harkita ja raapustaa sitten jotain, jotta voin torstaina jättää hakemuksen kelalle.