Taas on kaikenlaista tapahtunut.. tosin koulun saralla. Mutta ensiksi viikonlopusta.. Olin siis Tampereella käymässä, missä oli oikein mukavaa. Lauantaina oli meillä pitkä kokous, joka kesti seitsemän tuntia, niin sen jälkeen oli ihana hieman tuulettua. Menin siis kahden ystäväni kanssa syömään ulos Amarilloon ja lasillisille New Yorkiin (ihan vaan ravintola, harmi!). Aika meni tosi joutuisasti jutellessa ja kello oli jo reippaasti yli puolenyön ennen kuin olimme kotona ystäväni luona, missä minäkin yövyin. Normaalistihan tuo ei olisi ollenkaan myöhään, mutta tässä tapauksessa meillä odotti muutti heti aamuyhdeksästä lähtien, joten kyllä valvominen hieman tuntui aamusella. Itse kyllä livistin muutosta jo puolenpäivän aikaan, kun juna lähti kohti Joensuuta, mutta ehdin olla ensimmäiseen peräkärrylliseen tavaraa kantamassa. Mutta kaikkiaan oli kiva viikonloppu ja ihana oli ystäviä nähdä pitkästä aikaa, kun Tampereen suunnalle harvemmin reissut suuntautuvat.

Maanantaina kuulin sitten ilouutisen. Edellisen viikon perjantaina ollut tentti meni läpi!!!!!!!!! Jo oli aikakin, sillä taisi olla kymmenes kerta, kun mokomaa yritin. Se taisi sitten samalla olla viimeinen kirjatentti maantieteestä, joten vähiin käy opinnot ennen kuin loppuu. Tietenkin kandintyön kypsyysnäyte on vielä edessä, mutta sen luulisi olevan helppo selvitettävä, kun aihetta työstän puolentoista kuukauden ajan hyvinkin intensiivisesti.

Mutta eilinen kasvitentti.. Huuh! Ei mennyt siis läpi. No meitä oli kolme tenttimässä ja vain yksi sai läpi, etten ollut ainoa sitten. Taisin sotkea joitain kasveja ja liian paljon oli vielä sellaisia, joista ei ollut hajuakaan. Siinä kiireessä ei sellaisia ehdi alkaa etsimään, joten pitää tunnistaa paremmin. 22.4 ajattelin mennä yrittämään seuraavan kerran, joten intensiivistä opiskelua nyt parin viikon ajan. Olen minä jo pohjatyötä tehnyt, joten eiköhän se sillä kertaa menisi.

Tänään kävin sitten kuuntelemassa, mitä gradutyöstä sanoisi ohjaajani. Hieman pelolla menin tapaamiseen, kun oli tosi epävarma olo. Onneksi teksti oli kuitenkin hyvää. Paljon on tietenkin muutettavaa, mutta ei sentään ollut mitään ei tämmöistä. tämä pois juttua, mikä aiheuttaisi monen sivun poistumisen. Nyt pitää vain jäsennellä tekstiä enemmän ja alkaa  johtopäätöksiäkin sitten vetämään. Pelottava tunne, että mie oikeasti saisin tämän valmiiksi. :O No gradun esityspäiväksi kävin sopimassa 8.5, joten on sitä saatavakin eteenpäin ja vauhdilla. Jos nyt on sivuja 45, niin lopullisessa työssä oltava jotain parikymmentä enemmän. Tässä on reilu kuukausi aikaa työstää työ siihen kuosiin, että voin sen esitellä. Sen jälkeen on vielä viikko aikaa muokkailla ennen kuin työ on lopullisesti jätettävä. Että kiirettä on nyt, mutta sitten se toukokuussa helpottaisi. Että täytyy vaan hokea jaksamisen mantraa, että en hyydy taakan alle.