On ollut kyllä varsin erikoista täällä. Jo pelkästään matkatavaroiden puuttuminen aiheutti monenlaisia muutoksia, mutta lopultahan nekin löytyivät ja saapuivat. Olivat Helsingissä oleilleet kolmisen päivää ennen kuin lähtivät edes matkaan ja tänään lopultakin sain ne eli kahdeksantena päivänä matkan alkamisesta. Ei ihan ole homma hallussa lentoyhtiöillä ja miun laukkuun on vielä tullut pieni reikä kuin tupakan polttama. Huoh! Mutta asialle ei kai voi mitään. Matkatavarat näyttävät kuitenkin olevan päällisin puolin ehjät ja silleen, joten se  on sentään hyvä.

Mutta palataan ajassa sitten hieman taaksepäin..

Eli viime torstaina lähdimme siis ajamaan Pinonista kohti eteläistä Arizonaa ja Phoenixia. Ilma oli todella upea.. kuin hyvät kevätsää meillä. Mikäs siinä oli sitten ajellessa ja maisemia katsellessa, kun lumisen vuoriston näkymät osaavat olla kyllä aika hienoja. Nähtiin myös paljon irrallaan olevaa karjaa. Täällä on ilmeisesti aika yleistä pitää karjaa vapaana laiduntamassa toisin kuin meillä Suomessa. En tiedä, kuinka paljon sitten saivat syötävää lumen alta, mutta toisaalta eihän lumikerros paksu ollut, ehkä jotain 15 cm.

Matka Pinonista Phienixiin oli pitkä. Kaikkiaan lähes 8 tuntia ja se on pitkä ajomatka ainakin minulle, joka kärsii helposti matkapahoinvoinnista.  No onneksi sentään ei tarvinnut ajaa, vaan sain nauttia maisemista. Pysähdyttiin matkan aikana syömään Rock Springs Cafeen, joka on ainakin maankuulu piirakoistaan. Söin siellä myöhäiseksi lounaaksi kanasalaatin, joka oli taivaallisen makuista. Oikeasti oli todella hyvä salaatti ja pitänee kokeilla kotona tehdä vastaavaa joskus samankaltaisella reseptillä. Jälkiruoaksi tilasin suklaapiirakan kermavaahdolla ja se oli kyllä hyvää. Vaikka totuuden nimessä pitää kyllä sanoa, että ei paikallinen suklaa ole kovin maittavaa. Kyllä suomalainen fazer voittaa sen leivontasuklaana mennen tullen.

Illan jo hämärtyessä saavuimme Phoenixiin ja olimme matkasta sen verta uuvuksissa ettei juhlimaan jaksanut paljoa kyllä mennä. Eli vuokrattiin huone motellista, mikä oli suositeltu netissä ja arvostelu piti kyllä paikkansa. Halvalla hinnalla saimme hyvän pienen huoneiston, missä väsyneet matkaajat saivat levätä ja odotella uuden vuoden vaihtumista. Yhdysvalloissa näyttää olevan varsin maltillinen tapa juhlia uutta vuotta. Tietenkin on niitä, jotka juhlivat rankasti, mutta esmes kaupat olivat myöhään auki ja ilotulituksia ei juuri ole tai me ei niitä ainakaan nähty ollenkaan. Kaikki ilotulitushumu säästetään enemmän itsenäisyyspäivän viettoon.