Satinha kyseli, että joko gradu on pitkällä. Ei ole. Se ei ole edennyt juuri yhtään sen jälkeen, kun esittelin sen puolitoista viikkoa sitten, vaikka hommaa olisikin. Mie olen vain ollut niin kamalan väsynyt. Viime yönäkin taisin nukkua yli yhdeksän tuntia, niin silti nukuin lähes koko junamatkan Helsingistä Joensuuhun. En ymmärrä, miten minua voi jatkuvasti nukuttaa ihan mielettömästi, vaikka yleensä keväällä unen tarve on vähentynyt entisestään. Nyt haluaisin nukkua päivät ja yöt ja nukun vielä sikeästi ettei väsymys voi johtua heräilystä yöunien aikana. Mistähän mie saisin voimia tehdä kaiken loppuun. Hyvällä tuurilla saisin kaiken ehkä valmiiksi reilun viikon työpanoksella, että ei paljoa mutta siltikin liikaa minulle.

Olin viikonlopun Helsingissä siis.. Oli kivaa viettää siellä aikaa vapaalla ja kokouksessa. Kokouksen jälkeen varsinkin oli kivaa, kun ystäväni Tampereelta tuli meille yöksi, niin siinä ilta meni rattoisasti mansikkamargaritaa nauttiessa ja tanssiessa ja ihan vain kotosalla siis olimma. :) Minun piti itse asiassa su aamuna lähteä aikaisin sukuloimaan Iisalmeen, mutta en jaksanut (se outo väsymys edelleen) ajatellakaan istuvani 10h junassa, joten soitin sinne jo lauantaina ja peruin pahoitellen etten pääsekään. Toivottavasti kesällä pääsemme sinne sitten vierailemaan, kun en nyt mennytkään. Toisaalta ehkä toisena taka-ajatuksena  oli viipyä mahdollisimman pitkään poikaystäväni luona, kun sain kolme yötä pidempään siellä olla, kun en Iisalmeen lähtenytkään sunnuntaina.

Ai niin ja pitää erikseen mainita, että itseä on harmittanut paljon, kun en ole koulun takia ehtinyt  loppukeväästä paljon Helsingissä oleilemaan. Siksipä pieneksi lohdutusylläriksi tein poikatystävälleni viime torstaina viiden ruokalajin aterian. Ateriat eivät ehkä kuulosta ravintola-annoksilta, mutta tein aterioita, joista tiesin poikaystäväni pitävän. Ai niin ja ruokajuomana meillä oli puolikuivaa kuohuviiniä. Oli muuten ihan hyvää ruokajuomana, vaikka pistikin hieman hihittämään.

Aloituksena meillä oli fetasalaattia ja valkosipulibruschettaa. Sitten välillä oli ensimmäinen lämminruoka eli perunamuussia ja lihapullia pippurikastikkeella. Annokset olivat siis pieniä, sillä tarkoitus oli jaksaa syödä kaikki viisi annosta, joten lihapulliakin oli vain muutama tarjolla. Lihapullien jälkeen siirryttiin toiseen salaattiin eli porkkanaraasteeseen ja suolakekseihin valkohomejuustolla. Illan toinen lämmin ruoka oli sitten uunilohkoperunoita ja minihampurilaiset hiivaleivästä tehtynä. Jälkiruoaksi väsäsin vielä pieniä sydänleivoksia, jotta tuli hiemaan makeaakin kokonaisuuteen. Näistä leivoksista otin jopa kuvan eli pitää pyytää vain poikaystävää lähettämään sen minulle, niin saan laitettua sen tänne. Minusta ruoat olivat hyviä ja onnistuneita ja poikaystäväni kohdalta hemmottelun kruunasi se, että mie jopa tiskasinkin eli hänen tarvitsi vain naatiskella ja syyä.