Täytyy kyllä sanoa, että olen varmaan nähnyt tietyllä tapaa paljon enemmän tämän reissun aikana kuin tavallinen matkaaja. Kun kiertelee paikkoja  Yhdysvalloissa asuvan ihmisen kanssa, hää tietää paljon enemmän kaikkia pieniä juttuja, joita ei ehkä tajuaisi ittekseen kulkiessa. Ja välillä on olo kuin olisi josain elokuvassa, kun oikeastikin hommat toimii samoin kuin leffoissa. Ainakin välillä. Kun tuossa ajeltiin Phenixiin päin nähtiin poliisiauton ujeltavan ohi vauhdilla. Kun sitten hurruuteltiin etiäpäin, niin nähtiin poliisin pysäyttäneen jonkun auton ja pidätystä oltiin hoitamassa samaan mallii kuin leffoissa. Olisin kuvan halunnut ottaa, mutta en halunnut joutua itsekin vaikeuksiin poliisin kanssa, joten se siitä kuvasta sitten.

Uuden vuoden ensimmäinen aamu käynnistyi hyvin, kun ulkona ol aivan upea auringonpaiste ja lämmintä riitti vaikka muille jakaa. No juu ehkä täkälästen mielestä jopa kylmää, mutta kyllä Suomen pakkasii tottunut oli aivan tohkeissaan noin kahdestakymmenestä lämpöasteesta, mitä ulkona oli. Koska olimme yöpyneer motellissa, ei majoitukseen kuulunut aamupalaa, joten siirryimme sitten lounastamaan Pitkän Johnin ravintolaan. Saimme kuitenkin seuraa, kun poikaystäväni vanha työkaveri liittyi mukaan. Hää oli edelleenkin töissä Phoenixissa collegessa, jossa valmensi pojankoltiaisia urheilun saralla. Oli kyllä mielenkiintoista lounastaa heidän kanssaan ja kuunnella juttuja siitä, millainen paikka Phoenix on opettaa ja elää. On se aika vinkeää huomata, miten erilaista muualla on kuin Suomessa. Ja aamupala oli myös herkullista!!! Söin omeletin pekoni-kaalihöystöllä paahtoleipien kera ja tykkäsin.

Sitten olikin aika shoppailla.. Minun onnekseni uuden vuoden päivä ei ole vapaa amerikassa, joten kaupat olivat auki. Tuntikausia kiertelimme erilaisia ostoskeskuksia ja löysin kuin löysinkin kaikki haluamani tuliaiset sekä kaikeka kivaa itsellekin. Ostin myös uuden nahkatakin, joka oli saatava, kun kokeilin sitä ylleni. Se on niin Rock! ja pehmeä nahka tuntuu ihanalta yllä. Harmi vain, että vielä ei voi sitä käyttää Suomessa, mutta onpahan kiva kevättakki heti kun ilmat lämpeävät tarpeeksi.

Kun lopetimme kauppoje kiertelyn, hämärsi jo. Päätimme lounastaa kiinalaisessa ravintolassa, jossa oli kyllä maukasta ruokaa. Ja siellä oli myös onnenkeksejä. Wee! Mie en ole vielä ikuna saanut onnenkeksejä Suomen ravintoloissa, joten lopultakin lykästi. Mursin keksin ja söin sen ja vasta sitten luin ennusteen, jonka pitäisi toteutua. Tosin ennustus oli kyllä aika hassu. Se sanoi jotain: "Olet oman elämäsi kuski." Totta kyllä, mutta ei kovin hyvä ennustus. Heh. Lounaan jälkeen menimme vielä aivan ihanaan kirjakauppaan, josta en meinannut malttaa lähteä edes pois, kun sieltä löytyi kaikenlaisia ihania kirjoja. Lopulta päädyin hankkimaan sieltä yhden kokkailukirjan itselleni sekä muutamia tuliaisia immeisille. Myös postikortit löytyivät sieltä lähetettäviksi Suomeen.

Pitkän shoppailupäivän jälkeen olikin aika etsiä taas yöpaikka. Motelli, jossa vietimme edellisen yön, oli täyteen buukattu, joten piti sitten etsiä yöpaikka muualta. Onneksi oli onnea matkassa ja löysimme viihtyisän huoneen, missä majoittua seuraava yö. Ja edelleenkin hinnat eivät päätä huimanneet, kun kahdelta hengeltä maksoi yöpyminen noin 40e.