Ai niin eilen sain tietää, että kannattaa mennä äänestämään. Tällä kertaa kyseessä on siis s-kauppaketjun vaalit. Jos nimittäin vie äänestyslipukkeensa sen ketjun kauppaan, saa kokista kaksi pulloa ilmatteeksi tai kahvia. No minä otan mielelläni nuo limpat, kun kahvi ei ole ikinä maistunut minulle.

Kasvaisikohan muuten muissakin  vaaleissa äänestysaktiivisuus, jos tarjolla olisi pieni porkkana? Myönnän etten itsekään ole aktiivisesti äänestänyt kaikissa hallinnollisissa vaaleissa, missä minulla olisi ollut mahdollisuus. Miksi? No en tunne tarvetta äänestää, ellen koe ketään ehdokkaista sellaiseksi, jota kannattaisi äänestää. No juu, joskus on myös lorvikatarri vaivannu, mutta enemmän on vaikuttanut tuo, etten tiedä kenelle ääneni antaisin. Toisaalta myös tuntuu turhauttavalta äänestää.. Misi vaivaitua, kun kannattamani puolue ei ikinä tule pääsemään tältä alueelta mihinkään tuon voimassa olevan vaalikäytännön takia. Täälläkin isot puolueet jyrää pienemmät, mikä ärsyttää suunnattomasti. Ainoastaan presidentin vaalien kohdalla olen tuntenut, että ääneni voi vaikuttaa asiaan edes hieman, siinä kun äänestetään valtakunnallisesti. Ymmärrän kyllä, että vaalipiireillä halutaan saada edustaija joka maakunnasta eduskuntaan, mutta silti systeemi ei vain toimi. Kuka keksisi paremman?

No mutta taidan tästä lähteä hakemaan limpparini. :) Sitten pitääkin gradua taas kijoitella, että ihan työviikonloppua tässä itsekseen vietellään.